نیروی دریایی آمریکا یک ناو هواپیمابر دیگر را به ناوگان خود در بحرین اضافه کرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تی وی؛ مهمترین ماموریت این ناو هواپیمابر پشتیبانی از ماموریت های آمریکا در منطقه خلیج فارس است.
این پنجمین ناوی است که به ناوگان هوایی آمریکا در بحرین اضافه شده است.
آمریکا به غیر از بحرین در دیگر نقاط خلیج فارس از جمله قطر و امارات متحده نیروی نظامی دارد.
ــــــــــــــ
عصر ایران: سایت دبکا که اخبار و گزارش های نظامی و امنیتی منتشر می کند به نقل از یک شاهزاده بلند پایه سعودی از احتمال زیاد حمله آمریکا به ایران خبر داد.
به گزارش عصر ایران این سایت در گزارشی در این باره نوشت : یک شاهزاده سعودی در دیدار با یک دیپلمات اروپایی به او گفته است که تقریبا از حمله آمریکا به ایران مطمئن است ولی زمان آن را نمی داند.
در این گزارش که به نام شاهزاده سعودی و دیپلمات اروپایی اشاره ای نشده است ، شاهزاده سعودی در پاسخ به پرسش دیپلمات اروپایی به او می گوید کشورش خود را برای رویارویی نظامی احتمالی بین ایران و آمریکا آماده می کند.
این شاهزاده سعودی با اشاره به اینکه دقیقا نمی داند که این حمله قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یا بعد از آن انجام خواهد شد ، می گوید : ” این بار تصمیم آمریکا جدی است و سوال اصلی این نیست که آمریکا به ایران حمله خواهد کرد یا نه ؟بلکه سوال اصلی این است که چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد.
سایت دبکا در ادامه حتی احتمال آغاز جنگ جهانی سوم تا ماه اکتبر سال جاری میلادی را مطرح کرده و می نویسد فروش نفت ایران به ارزهای غیر دلار همان اشتباهی بود که صدام حسین دیکتاتور مخلوع عراق در سال ۲۰۰۰ انجام داد و واشنگتن به هیچ روی اجازه نخواهد داد تا نفت در بازار جهانی با ارزی به غیر از دلار خرید و فروش شود.
گفتنی است موضوع حمله آمریکا یا اسراییل به تاسیسات هسته ای ایران سال هاست که سوژه عملیات روانی بسیاری از رسانه های غربی است ، اما دولتمردان آمریکا و سردمداران اسراییل بارها اعلام کرده اند که حمله به ایران آسان نیست و هزینه ها و تبعات گزافی برای آنها خواهد داشت.
ایران تهدید کرده است در صورتی که مورد حمله واقع شود پاسخی قاطع و پشیمان کننده به متجاوزان خواهد داد.
ــــــــــــــــــــــــ
عصر ایران: پایگاه نظامی شناور آمریکا در آب های ساحلی بحرین، مستقر شد.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، “یو اس اس بونس” ناو جنگی سابق آمریکا که تبدیل به پایگاه شناور شده است در پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر شد.به گفته ارتش آمریکا، هدف از ورود این شناور ، حمایت از عملیات مین روبی در خلیج فارس است .
این اقدام در راستای تقویت نیروهای نظامی آمریکا پس از مرحله جدیدی از تهدیدات ایران درباره بستن تنگه هرمز صورت می گیرد.ناو جنگی “یو اس اس بونس” که از سال ۱۹۷۱ فعالیت خود را در نیروی دریایی آمریکا آغاز کرد و دارای سکوی ویژه پرواز بالگرد است پس از اعمال تغییراتی به پایگاه شناوری برای ارائه حمایت های پشتیبانی و لوجستیکی برای همه انواع عملیات های مین روبی، گارد ساحلی، نیروهای ویژه و بالگردها تبدیل شده است.
قرار بود این کشتی نظامی از فعالیت خارج شود اما با انجام تغییراتی،این ناو جنگی سابق ، به پایگاه شناور تبدیل شده است.
تعداد ۲۰۵ نیرو در این پایگاه نظامی شناور فعالیت می کنند که اکثر آنها، غیرنظامی هستند.
جان کیلر فرمانده نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه در این باره گفت: “بونس” به عنوان پایگاه شناور ، موقت و پیشرفته ، قدرت ما را برای فرماندهی عملیات های امنیت دریایی و انعطاف پذیری نظامیان آمریکا را برای حمایت از عملیات با شرکای منطقه ای خود افزایش می دهد.
علاوه بر ناوهای هواپیمابر ”آبراهام لینکلن” و “اینترپرایز” که هم اکنون در خلیج فارس و دریای عمان حضور دارند ، آمریکا شمار شناورها و تجهیزات نظامی اش را در منطقه افزایش داده است.
همچنین چهار فروند کشتی نظامی مین روب در روز ۲۳ ماه گذشته میلادی (ژوئن) وارد منطقه شدند که با این اقدام شمار کشتی های مین روب در خلیج فارس به حدود هشت فروند رسید.
چهار فروند بالگرد از نوع م.ش ۵۳ سی ستالیون نیز برای مقابله با مین های دریایی از ماه مارس گذشته تاکنون در خلیج فارس حضور دارند. همچنین نیروی هوایی آمریکا تعدادی از جنگنده های اف ۲۲ را در پایگاه هوایی الظفره در امارات مستقر کرده است.
آمریکا و کشورهای هم پیمان منطقه ای و جهانی اش نسبت به احتمال اقدام ایران برای بستن تنگه هرمز از طریق مین گذاری گسترده نگرانند.
تنگه هرمز مهمترین گذرگاه دریایی انتقال نفت در جهان است. براساس آمار سال ۲۰۰۶ روزانه حدود ۱۷ میلیون بشکه نفت خام از این گذرگاه می گذرد. این رقم معادل ۴۰ درصد کل نفتی است که از طریق نفتکش ها جابجا می شود.
رسانه های آمریکایی بهمن ماه سال گذشته نوشته بودند نیروی دریایی ارتش آمریکا تلاش می کند تا یک کشتی جنگی قدیمی را به پایگاهی برای استقرار نظامیان کماندویی تبدیل کند.
این پایگاه شناور که به صورت غیررسمی “کشتی مادر” نامیده می شود می تواند قایق ها، شناورهای کوچک تندرو و بالگردهای مورد استفاده نیروی دریایی ارتش آمریکا را به همراه خود داشته باشد.
رسانه های آمریکایی در بهمن ماه سال گذشته اعلام کرده بودند اعزام “کشتی مادر” به این منطقه، توانمندیهای نیروی دریایی آمریکا را به میزان زیادی، افزایش نخواهد داد بلکه نقش مهمی در انجام ماموریت های سری و زمینی نیروهای کماندویی آمریکا ایفا خواهد کرد.
ــــــــــــــــــــــــــ
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، ظاهراً علاقه چندانی به طرح بستن تنگه هرمز ندارد چرا که در حین گفتگو، دفاع چندانی از طرح پیشنهادی همکارانش در کمیسیون امنیت ملی نمی کند؛ اما با این حال، کوثری مخالف معتقد است طرح بستن تنگه هرمز از سوی جمهوری اسلامی ایران، طرحی است که تنها پس از نظر موافق نیروهای مسلح به صحن علنی مجلس می آید. به همین دلیل، وی تاکید می کند که اگر این طرح تصویب شود، اجرا نیز خواهد شد.
طرح بستن تنگه هرمز با چه هدفی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مطرح شد؟
این سوال را باید از خود طراحان این طرح بپرسید.
شما مخالف این طرح بودید؟
نمی گویم مخالف هستم؛ می گویم باید از خود طراحان این طرح درباره این موضوع سوال کنید.
به هر حال شما عضو کمیسیون امنیت ملی هستید و قاعدتاً باید از انگیزه ها و استدلال های همکارانتان در این کمیسیون باخبر باشید. حالا نظر خود شما درباره ایده این طرح چیست؟
ما گفته ایم اگر زمانی برسد که ایران نتواند نفت صادر کند، حتماً تنگه هرمز را می بندیم. اما فعلا که مشکلی برای صادرات نفت نداریم. الان اروپا ایران را تحریم کرده و این تحریم به ضرر خود اروپاست.
فرض کنیم که مجلس این بخواهد این طرح را تصویب کند. آیا مجلس در ایران امروز قابلیت چنین خط دهی هایی را در حوزه سیاست خارجی دارد؟
نمایندگان مجلس از طرف مردم انتخاب شده اند. لذا این اختیار را دارند که در سیاست داخلی یا خارجی بر روی موضوعات گوناگون کار کنند و نظرات خودشان را نهایتاً به صورت مصوبه ارائه کنند.
تصمیم گیری درباره بستن تنگه هرمز با توجه به این که در حوزه سیاستگذاری های کلان نظام قرار دارد ، نهایتاً بر عهده رهبری است. این طرح قرار است نهاد رهبری را مکلف به بستن تنگه هرمز کند؟
این طرح اگر در مجلس تصویب شود به شورای نگهبان می رود و اگر با سیاست های کلان نظام همسو نباشد، شورای نگهبان آن را تصویب نمی کند. ولی این مصوبه قرار نیست نهاد رهبری را مکلف به انجام کاری کند. این طرح چیزی است که به نظر نمایندگان رسیده و اگر لازم باشد، در صحن علنی مجلس مطرح و تصویب می شود. اگر زمانی قرار شود تنگه هرمز را ببندیم، نمایندگان هم حتماً یادآوری می کنند و تذکر می دهند.
اگر مجلس و شورای نگهبان این طرح را تصویب کنند، کدام نهاد باید این طرح را اجرا کند؟ سپاه و ارتش که در دست دولت نیست.
این طرح پس از تصویب در شورای نگهبان، به دولت و سپس وزارت دفاع و نیروهای مسلح ابلاغ می شود. اما چون این طرح باید از سوی نیروهای مسلح اجرا شود، قاعدتاً زمانی تصویب می شود که مجلس از نظر کارشناسی نیروهای مسلح مطلع باشد.
بر فرض بعید، اگر این طرح تصویب شود و نیروهای مسلح آن را اجرا نکنند، مجلس چه کار می کند؟
قطعاً این طور نمی شود. این طرح با هماهنگی نیروهای مسلح تصویب می شود و این هماهنگی باعث می شود که چنین وضعی پیش نیاید. اگر نظر نیروهای مسلح مثبت باشد، این طرح در مجلس تصویب می شود.
در واقع مدلول حرف شما این است که تا نهادهای بیرون مجلس موافق اجرای این طرح نباشند، مجلس هم آن را تصویب نمی کند.
نخیر! حرف من این است که اجرایی شدن این طرح در گرو نظر کارشناسی نیروهای مسلح است. ما نمی خواهیم این طرح صرفاً در حد قانون بماند بلکه می خواهیم این طرح، در صورت تصویب، اجرا شود؛ بنابراین از قبل با مشورت نیروهای مسلح چنین طرحی را تصویب می کنیم.
مجلس این دغدغه را ندارد که این طرح در نهایت ممکن است ایران را درگیر جنگ با نیروهای خارجی کند؟
نخیر! چون این طرح زمانی تصویب می شود که تمام زوایای آن در حضور مسئولان نظامی و سایر مقامات مرتبط با این موضوع، بررسی شود.
آیا در مجموع می توان گفت که این طرح مجلس، بیشتر اقدامی نمایشی است؟
این سوال را باید از طراحان این طرح بپرسید.
شما در نهایت فکر می کنید این طرح به صحن علنی مجلس بیاید؟
الان نمی توان چیزی گفت. بستگی به نظر اعضای کمیسیون امنیت ملی دارد. اگر برآیند نظرات مثبت باشد، به صحن علنی می آید. ولی من در شرایط فعلی نمی توانم در این خصوص پیش بینی ای داشته باشم.
روزنامه کیهان چند روز در تحلیلی سیاسی، نوشت کسانی در داخل کشور کاری می کنند که قیمت ها افزایش یابد تا مردم فشار تحریم ها را به شکل مضاعفی احساس کنند. اگر با این تحلیل موافقید، بفرمایید که مجلس در برابر این وضع چه کار می تواند بکند؟
مجلس کمیسیون ویژه ای را تشکیل می دهد که وضع توصیف شده در این تحلیل را، که تا حدی هم درست است، به اتفاق نمایندگان دولت بررسی کنند.
تا حدی درست است یعنی چه؟
یعنی بخش هایی از این نظر درست است. البته نه اینکه مجلس بخواهد عین تحلیل کیهان را تکرار کند ولی بالاخره چنین تحلیلی وجود دارد که عده ای در داخل سعی می کنند اوضاع را خیلی بحرانی نشان دهند تا در کنار تحریم نفت ایران از سوی اروپا، اوضاع به گونه ای شود که ایران سرانجام در مساله فعالیت های هسته ای اش کوتاه بیاید. به هر حال باید بر روی این موضوع کار شود تا ببینیم چه کسانی در داخل می کوشند تا اوضاع کشور را بحرانی جلوه دهند و فعالیت ها آنها خنثی شود.
این افراد در ساختار قدرت هستند؟
نه، در ساختار قدرت نیستند. مثلاً در کدام بخش از ساختار قدرت هستند؟
مثلاً در بخش هایی از دولت. همان جریان موسوم به انحرافی.
نه لزوما. این افراد می توانند همه جا باشند. این گونه نیست که فقط بگوییم در دولت حضور دارند.
ــــــــــــــــــــ
و اما بعضی از نظرات راجع به حملۀ آمریکا به ایران:
آمریکا چهار شنبه به ایران حمله میکنه
یه روزنامه ی اردنی خبر زده که آمریکا چهار شنبه به ایران حمله
میکنه، اینا هم کامنتهای زیر اون تو یه سایت فارسی!
* ما 4شنبه امتحان داریم لطفا بندازین جمعه
* من چهارشنبه چک دارم !
* منم چهارشنبه امتحان دارم . موندم چیکار کنم . برم جنگ نَرَم جنگ...
... * پس چرا ساعت شو نگفته؟! شاید ما خونه نباشیم...
* حالا من چی بپوشم؟!
* ما شماره ماشین مون فرده، فک نکنم بتونیم تــو این حماسه آفرینی حضور بهم
برسونیم!
* میشه بهش بگین موقع برگشت منو به عنوان غنیمت ببرن آمریکا
* سه شنبه حمله کنن تا چهارشنبه تمومش کنن که پنج شنبه جعمه بریم دَدَر!!
* شام هم میدن؟
* ایول ، بالاخره یه بهونه جور شد من پنجشنبه نرم عروسی. از جنگ برگشتم خستم !
تازه اگه اسیر نشم و برگردم
* بگو سر راه نون بگیره...
* ای بابا حالا نمیشه جمعه عصر باشه آخه عصرای جمعه خیلی دلگیره آقا ما از
مسئولین خواهشمندیم جمعه حول و حوش ساعت ۳-۴ حمله کنن بعد از ناهار
ــــــــــــــــــــــــــــ
خلاصه اوضاع انگار خرابه و بعد از نشست 5+1 بدتر شده.
ایشالا آرامش برگرده و جنگ نشه. ولی اگرم شد خوشه. یه اکیپ از چوپونون میریم. فقط زغال و توتون خسته ای برسونن بقیش حللللله!