ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
یاد جبهه
عملیات مروارید
در این شماره خاطرای از برادر رزمنده ناوبان دوم غلامرضا صفایی (کامران) یکی از رزمندگان روستای چوپانان را تقدیم شما بزرگواران می داریم .
هر لحظه از جنگ خود خاطره ای است فراموش نشدنی ولی«7 آذر» که باعث شد روز نیروی دریایی در تقویم جمهوری اسلامی رقم بخورد روزی است بیاد ماندنی .
ساعت 11 شب تاریخ 6/9/1359 از طریق اتاق جنگ منطقه دوم دریایی اطلاع دادند هر چه سریع تر با ناوچه موشک انداز جوشن عازم دریا شوید و به ناوچه موشک انداز همیشه جاوید پیکان که روز قبل جهت انجام عملیات در دریا بود بپیوندید ساعت 1 بامداد 7/9/1359بالاخره ناوچه از اسکله جدا شد ، بعد از چهار ساعت به نزدیکی ناوچه پیکان رسیدیم ، همه نیروها آماده بودند هر لحظه انتظار درگیری با دشمن را داشتند ، هوا کاملا روشن شده بود که درگیری شروع شد ، از هر طرف هواپیما یا بالگرد به ما حمله می کرد همگی جانانه در مقابل حمله دشمن مقاومت می کردیم ، دو فروند هواپیما و یک فروند بالگرد دشمن سقوط کردند. ناوچه پیکان که از قبل در محاصره کامل دشمن قرار گرفته بود توانست.
یکی از ناوچه های موشک انداز دشمن را غرق کند و حتی عده ای از نیرو های دشمن را اسیر نماید . زمان آن رسیده بود که ناوچه ی جوشن که من هم یکی از پرسنل آن بودم محاصره را بشکند و ناوچه ی پیکان تا ناوچه ی پیکانبتواند از محاصره خارج شود . ساعت 12 ظهر بود که ازفرماندهی دستور رسید به ناوچه ی پیکان برای خروج از محاصره کمک کنیم تمام منطقه پر از دود و آتش بود ، با تلاش نیرو های مخابرات توانستیم با ناوچه یپیکان تماس بگیریم به سمت بزرگترین سکوی نفتی عراق که حالا در دست رزمندگان اسلام بود و ناوچه ی پیکان هم در همان اطراف در حال رزم بود حرکت کردیم درگیری همچنان ادامه داشت ، اضافه از درگیری در دریا از ساحل (منطقه عمومی فاو) به ما شلیک می شد چون دشمن متوجه شده توان برابری در دریا و هوا را با این دو ناوچه ندارد ، از آنجایی که خدا با ما بود هیچ یک از موشک هایی که از ساحل به سمت ما پرتاب می شد اصابت نمی کرد ، (عراق در این منطقه دارای دو سکوی بزرگ نفتی به نام های الامیه و البکر بود) ، هنوز ناوچه پیکان از محاصره بیرون نیامده بود زیرا بقدری منطقه شلوغ و درگیری زیاد که تا منطقه را کاملا پاکسازی نمی کردیم امکان بیرون آمدن ناوچه از محاصره وجود نداشت .
ساعت 4 بعد از ظهر بود که ناگهان صدای مهیبی بلند شد و چند لحظه بعد صدای فرمانده ی ناوچه ی پیکان ناخدا شهید همتی از پشت بی سیم به گوش رسید که می گفت موشک به ناوچه ام اصابت کرد وصدا قطع شد ، ناوچه ی پیکان برای همیشه جاوید گشت .
در این عملیات جمعا 12 ناوچه و 2 جنگنده عراقی نابود شد و شیرازه ی نیروی دریایی عراق بکلی از هم پاشید و تنها ناوچه پیکان به فرماندهی ناخدا سوم محمد همتی با تمام رشادتی که از خود نشان داد و تعداد زیادی از ناوچه ها را هدف قرار داد هدف موشک قرار گرفت و غرق شد و حماسه ای بزرگ آفرید و ایران بزرگترین جنگ دریایی خود را پس از دوران هخامنشی پیروز بیرون آمد .
دشت بی توت
یادش بخیر مدرسه که تعطیل میشد و از مدرسه برمیگشتیم با همکلاسی ها هم وعده میشدم که بریم دشت ، توت بخوریم یادم میاد ، درخت توت اولی شاخه هاش پایین تراز بقیه بود و هر کسی میتونست برن رو درخت حتی کوچولوها بعد اون ور خیابون دشت که میرسیدی به درخت توت اُجنه که توتش نه سفید بود نه قرمزبود و طعم خاصی داشت بود .
اونجا هم که توت میخوردی میرفتیم میرسیدی به درخت سلمون که توت قرمزداشت (به اسم درخت ، درختِ سلمون میگفتن) که میخوردیم می اومدیم تاپایین خیابون سه تا چهار تا درخت توت بزرگ بود که اگر میرفتی روی یکی از درختا میشد از روی شاخه هاش بری روی اون درختی بدون اینکه پایین بیایی ، دو طرف خایابون دشت از بعد باغها تا آخر خیابون دو طرف درخت توت بود البته تو خیابون اصلی هم بود ولی دشت صفایی دیگه ای داشت.
بالاخره غروب غوغایی بود توی این خیابون دشت ، دم دمای شب دشتبون (اصغر مرتضوی ) که خیلی دوسش دارم ترکه را ور مداشت و بدنبالمون تا در خونه و به زور راهی خونمون می کرد .
حیف الان که میری به اصطلاح یه تابی بخوری توی خیابون دشت دلت میگیره .
کجا رفت اون درختای توت سر به فلک کشیده ؟ کجا رفت اون نخلهای سر به آسمون داده؟کجا رفتن اون رعیتهای باغیرت و باحال قدیم. ای داد بیداد خدا بیامرزتشون...
الان دیگه فقط زمین را میکارن برای پول، برای در آمد دیگه اون ضرب المثل که دیگران کاشتند و ما خوردیم ، ما بکاریم تا دیگران بخوردند نیست حکایت ،حکایت پول است و پول و در آمد و کیلویی چند ؟؟
توهینی نشه خدایی ناکرده به کشاورزان زحمتکش الان ،نوکر همشون هستم در بست.
پارسال که میخواستن دوباره درختای توت را تو خیابون دشت احیا کنند ،نهال ها رو در خواست دادن از نایین اوردند ،ولی این دفعه صاحبان ملک اجازه ندادن که نهال ها رو توی ملک شخصیشون بکارند و به ناچار مجبور شدند که توی خیابون دشت بکارند وچون رسیدگی لازم نمیشد متاسفانه همشون خشک شدند و از بین رفتند.
یادمه همه درختهای توت تو خیابون دشت توی زمین صاحب ملک بود و صاحب ملک هم راضی بود از این قضیه ولی الان چی ؟؟؟
یه سری دیگه نهال رو اوردند روی قبرستون کاشتند که اونم چون رسیدیگی لازم نمشد همه خشک شدند یعنی این همه هزینه هم الکی بود چون بی مطلاعه کار شد .
باید چه کار کنیم و راه حل چیه؟!
مثلا مشه یه جلسه بذارن آقایان مسئولین آبادی با صاحبان ملک که اجازه بدن که در مجاورت خیابون دشت مثل قدیم درختکاری بشه که هم قشنگه و هم یه نوع تفریحه و هم کمک میکنه آب و هوای آبادی بهتر بشه .
یا مثلا جلسه ای گذاشته بشه با بانک کشاورزی که در قبال این کار تهسیلاتی در نظر بگیرند .
یا مثلا خود صاحبان ملک بکارند برای خدابیامرزیشون.
جا داره از دهیار محترم تشکر کنیم که توی این چند سالی که خودشا وقف ابادی چوپونون کرده تلاش خودشو برای فرهنگ درختکاری تا اونجایی که بنده حقیر در جریان هستم انجام داده با توجه به نیروی انسانی و بودجه ای که در اختیارش بوده.
کاشکی جنگلبانی جلودار این امر خیر میشد و توی این چند سالی که زحمت کشیدن و بیابونها را درختکاری کردند ، با توجه به امکاناتی که دارند یه گوشه چشمی هم به ابادی داشته باشند.
مطلب ارسالی از اقای علیرضا فاضلی - بهمن 92
به سلامتی مادر که وقتی غذا سر سفره کم بیاد اولین کسی که از اون غذا دوس نداره خودشه ...
.
به سلامتی همه اونایی که خطشون اعتباریه ولی معرفتشون دائمیه!
.
به سلامتی اونایی که به پدر و مادرشون احترام میذارن و میدونن تو خونه ای که بزرگترها کوچک شوند؛ کوچکترها هرگز بزرگ نمیشوند ...
.
به سلامتی مادر که بخاطر ما هیکلش به هم خورد !
به سلامتی کسی که دید بغلیش تو تاکسی پول نداره
به راننده گفت : پول خورد ندارم مال همه رو حساب کن!
.
به سلامتی بیل! که هرچقدر بره تو خاک، بازم برّاقتر میشه ...
.
به سلامتی سیم خاردار! که پشت و رو نداره ...
.
به سلامتی اونی که بیکسه، ولی ناکس نیست ...
.
اطلاعیه گردهمآیی مالکین قناتهای چوپانان، حجتآباد و آشتیان
سوم و جهارم فروردینماه 1393
چوپانان
همتباران، خویشاوندان و شرکای عزیز و محترم
با درود و سپاس بیکران بر شما در هر کجای این کرهی خاکی هستید؛ شاد و سربلند باشید
و اما غرض از تصدیع شما عزیزان این بود که چندی است دغدغهای در ما چند تن که شاید بیشتر از شما به چوپانان سفر میکنیم به وجود آمده است و انگار شایسته است با همهی شما بزرگواران در میان بگذاریم:
نیاکان ما حدود یک قرن و اندی پیش با موقع و موقعیتشناسی چشمگیری دست از چوپانی و ساربانی که احساس کرده بودند دورهی آن به پایان رسیده است؛ برداشته طرح قلعهنشینی و کشاورزی را درانداختند و در این راستا در دل کویر سوزان بهترین موقعیت جغرافیایی را برگزیدند و قناتی احداث کردند(چوپانان) و فرزندانشان هم به تبع آنان در همان موقعیت دو قنات دیگر از درآمد همان قنات اولیه پایه احداث کردند(حجتآباد و آشتیان) که امروز ثابت شده است که این سه رشته قنات به گونهایست که خشکسالی نیم قرن گذشته تأثیر چندانی بر آنها نداشته است و در حال حاضر با آن که با سوء مدیریت همراه است و از کشاورزی مکانیزه هم در آن خبری نیست و دچار خردهمالکی آزاردهندهایست با این حال قطب کشاورزی و انبار غله شهرستان نایین است و شهرستان بدانها میبالد و اگر آفات اشاره شده در آنها نبود چه بسا عناوین شایستهتری در استان و کشور احراز میکردند.
این گنجینه ارزشمند و افتخارآمیز امروز در دست ما نسل سوم و چهارم است که متأسفانه از آن دور افتادهایم و از آن جا که منافع مادی آن به دلیل خردهمالکی چندان برایمان اهمیت ندارد؛ از ارزشهای معنوی آن هم غافل ماندهایم در حالی که تقریباً تمام قناتهای منطقهی کویری و حتی مناطق دیگر سرزمین خشکمان نابود شدهاند این سه رشته قنات همچنان میجوشد و میخروشد و از آن جا که این همه آب ارزشمند با روشهای سنتی به هدر میرود این غفلت را در ما میراثداران آن بزرگمردان اندیشمند و آگاه به وجود آورده است.
ما امضاکنندگان این اطلاعیه افتخار داریم که در چوپانان روزهای سوم و چهارم فرودینماه 1393 میزبان شما عزیزان بزرگوار باشیم و پذیرای شما بزرگواران که شاید غربت مانع شده است نتوانید سری به زادگاه خویش یا پدرانتان بزنید. ما بر آنیم این غم غربت را از چهرهی شاد و خندان شما عزیزان بزداییم و یکی دو روز همراه با دیدار شما در فضایی نوستالژیک، از درایت و تدبیر همهی شما اندیشمندان بهره گیریم و با هماندیشی چارهای بر درد سالیان این میراث ارزشمند بجوییم تا شرمنده نیاکان تلاشگر خویش نباشیم.
سیاههی اسامی مالکین فعلی این سه رشته قنات در ذیل همین اطلاعیه آمده است و ما میزبانان شما انتظار داریم همهی کسانی که در چوپانان نیستند در این گردهمآیی احیاکننده حضور به هم رسانند و از آن جا که گستردگی پراکندکی شما عزیزان را در روی این کرهی خاکی اطلاع داریم حدّ اقل انتظارمان این است که از نوادگان هر مالک نسل دوم یک نماینده در این جمع باشد بنا بر این چنانچه مقدور است همه با هم و چنانچه نیست نمایندهای از هر فامیل تشریففرما شوند چرا که هرچه عدد ما بیشتر، تدابیر ما ارزشمندتر و قویتر برای اجرای بهتر! از امروز تا اول اسفندماه سال جاری حضور یا عدم حضور یا معرفی نمایندهی خویش را به یکی از تلفنها یا ایمیلهای زیر اطلاع دهید.
شرکای جدید ما اغلب یا در چوپانان حضور دارند یا سالی چند بار به آن جا میآیند اما بعضی از شرکای قدیمی که نوادگان دوستان پدرانمان هستند شاید چوپانان را ندیده باشند و این سفر میتواند سفری پرخاطره برای آنان و پربار برای چوپانان و حجتاباد و آشتیان باشد با ما هماهنگی و همراهی کنید تا نوروزی زیبا و خوش همراه با دستآوردی بزرگ داشته باشیم!
میزبانان شما:
عباس زاهدی (فرزند مرحوم عبدالرحیم زاهدی)
تلفن 989133515538+
ایمیل r.zahedi63@gmail.com
بهروز زاهدی( فرزند مرحوم عبدالرحیم زاهدی)
تلفن 989131518616+
ایمیل nastaranzahedi2010@yahoo.com
محمد مستقیمی(فرزند مرحوم شیخ مستقیمی)
تلفن 989133081671+
ایمیل rahi0098@yahoo.com
ابوالقاسم مستقیمی(فرزند مرحوم شیخ مستقیمی)
تلفن 989155323410+
ایمیل mostaghimi.25@gmail.com
مالکین چوپانان مالکین حجت آباد
:
مالکین آشتیان
به سلامتی رفیقی که تو رفاقت کم نذاشت ولی کم برداشت تا رفیقش کم نیاره ...
.
به سلامتی مداد پاک کن که به خاطر اشتباه دیگران خودشو کوچیک میکنه ...
.
به سلامتی اون دلی که هزار بار شکست ولی هنوزم شکستن بلد نیست ...
.
به سلامتی اونایی که تو اوج سختی ها و مشکلات به جای اینکه تَرکمون کنن درکمون می کنن ...
به سلامتی اونایی که درد دل همه رو گوش میدن اما معلوم نیس خودشون کجا درد دل میکنن ...
.
به سلامتی اونی که باخت تا رفیقش برنده باشه ...
.
به سلامتی کسی که هنوز دوسش داری ولی دیگه مال تو نیس
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نایین از برنامهریزی و آغاز مطالعات مقدماتی برای اجرای پروژه بررسی الگوهای پراکنش و تراکم جمعیتی گربه شنی با استفاده از فناوری دوربینهای خودکار در مجموعه زیستگاهی ریگ جن خبر داد.
وی با بیان این که طول مدت سربازی مشمولان اعزامی سال ۹۱ بر همین اساس محاسبه میشود، افزود: شایعات مربوط به کاهش مدت خدمت سربازی صحت ندارد.
جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه بر اساس قانون، خدمت سربازی میتواند تا ۲۴ ماه نیز افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال کاهش موارد ذکور، ممکن است طول مدت خدمت سربازی در آینده به ۲۴ ماه برسد.
سردار کمالی تصریح کرد: درباره کسانی که در سال ۹۱ اعزام شده باشند، طول مدت خدمت سربازی آنها برابر با مقررات همان سال اعزام است.
وی ادامه داد: معیار محاسبه طول مدت خدمت سربازی، “سال اعزام” است؛ به عنوان مثال آن دسته از افرادی که در سال ۹۰ به خدمت اعزام شدهاند، مدت سربازیشان نیز مانند قوانین همان سال برابر با ۱۸ ماه است.
جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح از تمامی مشمولان خواست، پیش از آن که دچار غیبت شود وضعیت سربازی خود را مشخص کنند.
گمانهزنی درباره رقم دستمزد سال 93 و ارائه مدلهای پیشنهادی برای تعیین دستمزدی منطقی و منصفانه در حالی ادامه دارد که تا پایان سال فرصت بسیاری باقی نمانده و تنها یک جلسه دستمزد در کارگروه سه جانبه ملی تشکیل شده است.
فعالان کارگری بر این باورند که با توجه به موکول شدن بررسی شیوههای تعیین مزد به سال آینده و تاکید بر تعیین دستمزد همچون روال سال گذشته و زمزمههای افزایش 20 تا 25 درصدی دستمزد، به احتمال زیاد حداقل مزد کارگران به 600 هزار تومان برسد. گروههای کارفرمایی و کارگری از هفتههای گذشته در تلاشند تا با طرح پیشنهادات خود، مسیر تعیین مزد سال 93 را به سمت و سویی سوق دهند که هم به سود کارگران باشد و هم منافع کارفرمایان را در پی داشته باشد؛ هر چند که بیشتر پیشنهاداتی که در خصوص تعیین مزد سال آینده کارگران مطرح میشود جنبه تبلیغاتی دارد چرا که در شرایط کنونی هنوز بستر اجرای شیوههای جدید در کشور مهیا نیست و بنگاهها در رکود به سر میبرند از آن گذشته زمان کافی برای تجزیه و تحلیل و بررسی کارشناسی این شیوهها وجود ندارد با این حال دستمزد تلفیقی، مزد اجتماعی، مزد منصفانه کار شایسته و مواردی از این دست از جمله پیشنهاداتی بوده که تا کنون از سوی برخی گروههای کارگری ارائه شده است.